Sada je: 22. 10. 2019. (16:19).

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 77 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Opširnije
Opširnije
Opširnije

Autor/ica Poruka
PostPostano: 10. 11. 2009. (19:01) 
Offline

Pridružen/a: 29. 01. 2009. (11:38)
Postovi: 122
Čestitki: 0
Čestitano:
0 puta u 0 poruka
Bok!

Dali tko upotrebljava parenje boili umesto kuhanja za pripremu tih i koliko minuta je potrebno pariti boilu u odnosu na kuhanje!! Lp :up!

_________________
Sex, drugs & rock´n´roll


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10. 11. 2009. (20:40) 
Offline

Pridružen/a: 20. 01. 2009. (22:35)
Postovi: 91
Lokacija: Kutina
Čestitki: 0
Čestitano:
25 puta u 2 poruke
Imas tu temu na starom forumu dosta se raspravljalo i sve ti piše. Samo malo truda i trazenja compfreak


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10. 11. 2009. (22:15) 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01. 03. 2009. (19:01)
Postovi: 62
Lokacija: Dugo Selo
Čestitki: 12
Čestitano:
92 puta u 3 poruke
Kuham na pari već godinu dana i mislim da je to bolje od kuhanja na klasičan način. Po čemu to zaključujem ? Pa kad kuham na klasičan način voda u kojoj se kuhaju boile bude zasičena i gusta juha u kojoj je ostalo dosta toga.
Kod kuhanja na pari toga nema, voda u dnu posude parnog kuhala je neznatno obojana i bistra. Dakle svi sastojci su ostali u boili.
Prosim lepo to je samo moje mišljenje.

Ovak to izgleda :

slika

Spremna je prva tura za kuhanje.
slika

Kuhanje na pari.
slika

Prva tura je kuhana.
slika

Tretiranje izvana i priprema za sušenje.
slika

Joj kak dobro šnjofaju.
slika

_________________
slika BISTRO ! 098/95 33 917


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10. 11. 2009. (22:48) 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28. 01. 2009. (21:55)
Postovi: 1286
Lokacija: zaprešić
Čestitki: 130
Čestitano:
30 puta u 6 poruke
Bravo čika DedaMarijan,vrlo lijepe fotke.
Ja ih parim u loncu hand made.Zanima me kako ti se pare boile u ovom kupovnom Tefal?


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10. 11. 2009. (22:59) 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01. 03. 2009. (19:01)
Postovi: 62
Lokacija: Dugo Selo
Čestitki: 12
Čestitano:
92 puta u 3 poruke
drago je napisao/la:
Bravo čika DedaMarijan,vrlo lijepe fotke.
Ja ih parim u loncu hand made.Zanima me kako ti se pare boile u ovom kupovnom Tefal?

Ne vidim mane osim što se u jednoj turi može kuhati cca. 1,5 kg boili. Ali dok se kuhaju, ja rolam druge. Sve radim sam, pa nikad ne napravim odjedamput više od 6-7 kg mixa.

_________________
slika BISTRO ! 098/95 33 917


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10. 11. 2009. (23:08) 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20. 01. 2009. (20:56)
Postovi: 171
Lokacija: Sveta Nedelja
Čestitki: 58
Čestitano:
21 puta u 2 poruke
fdz je napisao/la:
Bok!

Dali tko upotrebljava parenje boili umesto kuhanja za pripremu tih i koliko minuta je potrebno pariti boilu u odnosu na kuhanje!! Lp :up!


Ja osobno ih parim od 5-10 min.,ovisno o promjeru i smjesi,ali najbolje ti je ovo kaj ti je leteći šaran preporučio-isprobavaj sam,tako ces najbolje nauciti :up!

Deda,jel da ljepse smekaju kad su parene?lijepo sve ostane u njima...

_________________
"Intelligence without ambition is a bird without wings..."
S. Dali


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10. 11. 2009. (23:24) 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01. 03. 2009. (19:01)
Postovi: 62
Lokacija: Dugo Selo
Čestitki: 12
Čestitano:
92 puta u 3 poruke
Krunoslav je napisao/la:
fdz je napisao/la:

Deda,jel da ljepse smekaju kad su parene?lijepo sve ostane u njima...

Je u tome i je poanta. Ja i za sebe povrće kuham na pari i ogromna je razlika. Onda si zamislite kak je sa boilama u kojima ima raznoraznih skupih aroma. Upravo zbog toga ja sam počel smanjivati postotak kemije u samom mixu, jedino kaj izvana tretiram kak i prije.

_________________
slika BISTRO ! 098/95 33 917


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11. 11. 2009. (08:53) 
Offline
Administrator/ica
Avatar

Pridružen/a: 08. 01. 2009. (08:50)
Postovi: 2020
Čestitki: 21
Čestitano:
351 puta u 43 poruke
Svaka čast Deda, lijepo si to pojasnio.
Pitanjce i za sve ostale koji pare boile. Da li svu kemiju stavljate u boilu ili možda dio mirisa stavljate u vodu koja isparava i na taj način tretirate boilu mirisom?

_________________
without balls there's no glory

ribe su kompa, a ne klopa


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11. 11. 2009. (10:00) 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01. 03. 2009. (19:01)
Postovi: 62
Lokacija: Dugo Selo
Čestitki: 12
Čestitano:
92 puta u 3 poruke
trol je napisao/la:

Pitanjce i za sve ostale koji pare boile. Da li svu kemiju stavljate u boilu ili možda dio mirisa stavljate u vodu koja isparava i na taj način tretirate boilu mirisom?

Ovak : Pošto sam zaključil da se kuhanjem na pari izgubi vrlo malo aroma i mirisa, počel sam stavljati manje od preporuke proizvođača jer se tu vjerojatno računalo na klasično kuhanje gdje puno toga ostane u vodi u kojoj su se boile kuhale. Unatoč tome kuhane boile na pari imaju jači miris (aromu).
Kod kuhanja je to zatvoreni krug i ne gubi se ništa vode van. Znači ništa vode ili pare ne ode van kuhalice, ono kaj se izgubi (nestane) upiju boile. Vidi se na mojim fotkama kak su kuhane boile povečane u odnosu na sirove. Možda se nešto izgubi kod isparavanja kod sušenja, ali to je i kod klasičnog načina.

_________________
slika BISTRO ! 098/95 33 917


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11. 11. 2009. (10:13) 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 21. 01. 2009. (14:19)
Postovi: 1475
Lokacija: München
Čestitki: 259
Čestitano:
235 puta u 28 poruke
Iako je bilo rijeci na starom forumu ponovit cu neke stvari koje nisu navedene u gornjim postovima.Ipak prvo pohvala dedi Marjanu za trud i prelijepe slike.Svi nacini dakle kuhanje,parenje i mikrovalna imaju prednosti odnosno mane.Mane parenih boili su da su mekse i zbog toga se ne mogu kobrati pogotovo na vece udaljenosti.Osim toga brzo se kvare tako da za neke kampanje od par dana nisu pogodne.O prednostima je sve rekao deda Marijan i ako se hrani iz camca odnosno raketom onda su svakako super.

_________________
Vrijeme lijeci sve. Daj vremenu vremena.


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11. 11. 2009. (10:15) 
Offline

Pridružen/a: 24. 08. 2009. (12:02)
Postovi: 107
Lokacija: špansko
Čestitki: 15
Čestitano:
0 puta u 0 poruka
Deda daj mi reci jesi probao staviti više boila a ne samo jedan red(natrpati)? po meni to ne bi trebalo smetati...


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11. 11. 2009. (11:18) 
Offline

Pridružen/a: 20. 01. 2009. (18:35)
Postovi: 565
Lokacija: Ogulin
Čestitki: 33
Čestitano:
381 puta u 27 poruke
Čestitam DedaMarijanu i letećem šaranu na dobrim fotkama aplaus aplaus aplaus
Nikada nisam probao na ovaj način kuhat tj. parit boile no za vikend ću svakako probat wink
Zanima me samo kolko vode da stavim u lonac wink


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11. 11. 2009. (11:33) 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01. 03. 2009. (19:01)
Postovi: 62
Lokacija: Dugo Selo
Čestitki: 12
Čestitano:
92 puta u 3 poruke
sokre_zg je napisao/la:
Deda daj mi reci jesi probao staviti više boila a ne samo jedan red(natrpati)? po meni to ne bi trebalo smetati...

Jesam, jedamput u zadnjoj turi sam u jednu od tri posude stavil u dva reda. Dogodilo se da su se boile sljepile međusobno, pa sam ih ručno razdvajao prije stavljanja u vrečicu i tretiranja izvana. Na mjestu gdje su se sljepile ostal je "ožiljak" i kad su se posušile taj dio je bil malo svjetliji. U biti su boile super izgledale tak šarene. Ali mislim da nije loše i ovak jer dok se jedna tura kuha, rolam druge i tak uokrug. U jednoj turi bude (ovisi o promjeru boile) od 1,5 - 1,8 kg boili.

_________________
slika BISTRO ! 098/95 33 917


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11. 11. 2009. (11:44) 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01. 03. 2009. (19:01)
Postovi: 62
Lokacija: Dugo Selo
Čestitki: 12
Čestitano:
92 puta u 3 poruke
DoMi je napisao/la:
Čestitam DedaMarijanu i letećem šaranu na dobrim fotkama aplaus aplaus aplaus
Nikada nisam probao na ovaj način kuhat tj. parit boile no za vikend ću svakako probat wink
Zanima me samo kolko vode da stavim u lonac wink

Za lonac neznam, ali ima sad po supermarketima za kupit jeftino ( cca. 250 kn) kuhala na paru. Nakon kuhanja boili može poslužiti i u kućanstvu. Unatoč jakom mirisu boili, plastične posude za kuhanje se u suđerici operu i nema nikakvog mirisa.

_________________
slika BISTRO ! 098/95 33 917


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11. 11. 2009. (11:48) 
Offline

Pridružen/a: 20. 01. 2009. (18:35)
Postovi: 565
Lokacija: Ogulin
Čestitki: 33
Čestitano:
381 puta u 27 poruke
Ja bi to stavio u veliki kotal 4-5 redova i dobro naložio i poklopio pa me zanima kolko vode stavit wink
Jer nemam ja baš volje parit malo po malo :roll: :oops: :oops:
Ako nebude tako išlo onda ću kupit to kuhalo wink


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 77 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir:  
Opširnije
Opširnije
Opširnije
POWERED_BY
HR (CRO) by hecos

Cro-carp.com ogradjuje se i ne snosi odgovornost za iznesena misljenja pojedinaca na ovome forumu!!!