Lead core

Lead core je upredenica koja u sebi ima olovnu nit, i glavna uloga mu je da zamijeni tubu i svojom težinom položi sistem na samo dno. Osim što se koristi u tu svrhu može se koristiti i u izradi predveza.
Izrada lead core sistema:

Za izradu lead core sistema trebate lead core (cca 80 cm, ali to je proizvoljno, može i više, ali i manje), virblu, safety bolt ili inline olovo, iglu za lead core i dobru volju.


Nakon što ste odsjekli komad lead corea (cca 80 cm) preklopite ga na pola (time izbjegavate da olovna nit "iscuri").

Zatim sa jedne strane "navucite" upredenicu tako da Vam izviri do 10 cm olovne niti (1. i 2.) koju odrežete (3.). Sada navucite upredenicu nazad (4. i 5.) i u mjestu gdje Vam završava olovna nit ubodite iglu (6., 7. i 8.), provucite ubodenu iglu kroz lead core 2 do 3 centimetra i izvucite ju van tj. probodite stjenku lead corea (9.). Iglom zahvatite kraj lead corea (10. i 11.) i lagano ga provucite kroz mjesto gdje ste iglom probili stjenku. Kada ste vrh lead corea izvukli i dobili tj. formirali omču  (12.) višak odrežete (13.). Lijepo poravnate i zagladite mjesto djelovanja igle,a možete ga tretirati i sa nekim super ljepilom (14. i 15.) i na kraju dobivate pravilno formiranu omču (16.).
Isto ponovite sa drugom stranom lead corea i imate spreman sistem.
Ako pak želite u sistem odmah ukomponirati virblu za vrijeme obrade jedne strane lead corea tu istu virblu ubacite u lead core prije provlačenja vrha lead corea kroz stjenku (prije koraka 10.) i zatim odradite korake (17., 18. i 19.)

 

Neki od proizvođača lead corea:

Fox
Mika Products
Drennan
Kryston

Cro-carp.com portal koristi kolačiće(cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice cro-carp.com slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice cro-carp.com kliknite na gumb .