Shock i snag leaderi

Shock i snag leaderi su "predvezi" kojima se omogućuje dalji izbačaj, savladavanje podvodnih prepreka, lov u travi i slično.
Upotreba je vrlo jednostavna, i bazira se na tome da na početak osnovnog najlona navežemo nekoliko metara shock ili snag leadera, a to je negdje oko dvije dužine štapa kojeg koristimo. Shock i snag leaderi koriste se na lovnim štapovima, te na spod štapovima (za raketiranje i markiranje).

Shock leader je deblji i jači monofilament ili upredenica tj. špaga i prije svega koristi se za postizanje daljih izbačaja.
Snag leader je kao što mu i ime kaže (eng. imenica snag=prepreka, stablo u vodi, glagol snag=zakačiti, zaplesti se) "predvez" za savladavanje podvodnih prepreka kao što su potopljeno drveće, školjke, raslinje i dr. i većinom je to ekstremno debeo monofilament ili pleteni najlon i špaga.

Sam shock i snag leader spaja se sa osnovnim najlonom na više načina i evo nekih od njih:

Barrel čvor

Blood čvor

Mahin čvor

Uni čvor

Albright čvor

Moj favorit je Uni čvor!

Cro-carp.com portal koristi kolačiće(cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice cro-carp.com slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice cro-carp.com kliknite na gumb .