Kukuruz

Kukuruz je sezonska biljka, porijeklom iz Amerike. Stabljika biljke naraste do visine od 1,5 do 2,5 metra i kao plod daje u prosjeku 2 klipa kukuruza.
Zrnje je uglavnom žute boje, ali postoji i kukuruz sa bijelim zrnjem.

Važno je napomenuti da je kukuruz jedna od rijetkih biljki tj. povrća koje kuhanjem ne gubi na kvaliteti, štoviše samim kuhanjem oslobađaju se dodatne kvalitetne tvari.

Primjenja kukuruza u ribolovu.
Kukuruz je donedavna bio najzastupljeniji šaranski mamac, no danas se neopravdano izostavlja njegova upotreba zbog najezde novih i modernijih mamaca, kao što su boile. Kao mamac vrlo je jednostavan što za pripremu što za korištenje, te je vrlo efikasan. Određenu količinu kukuruza stavimo u vodu da omekša, ne predugo (oko 24 sata, i treba paziti da je razina vode uvijek iznad kukuruza). Nakon što se kukuruz omekšao u vodi, stavimo ga kuhati uz dodatak sweetenera ili običnog šećera.
Nakon što se kukuzuz skuha, spreman je za korištenje, takovog ga možemo koristiti nekoliko dana. 
Kuhani kukuruz možemo obogatiti mirisima , aditivima i bojama. Također ga možemo i smrznuti za kasniju upotrebu. Osim za ribolov, najidealniji je za prihranu, prije svega jer je jeftin i jednostavno se priprema. Također se može kombinirati sa ostalim partiklom.


Cro-carp.com portal koristi kolačiće(cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice cro-carp.com slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice cro-carp.com kliknite na gumb .