Vage

Svaki pravi moderni šaranaš u asortimanu svoje opreme za šaranolov ima vagu. Vagu kojom će vagnuti ulovljenu ribu i tako je uvesti u svoju evidenciju ulovljenih riba.
Vage mogu biti digitalne ili analogne tj. mehaničke. Većina vaga ima mjernu skalu i u kilogramima i librama.
Najpravilnije vaganje ribe je da se vaga objesi na palicu za vaganje ili tronožac, jer se time izbjegava ljudski utjecaj (nemirne ruke i dr.)
Ribe se važu u posebnim mrežama za vaganje, koje su napravljene tako da čim manje ugroze ribu.Rolls Royce među vagama su Reuben Heaton vage. Engleski proizvođač vaga postao je sinonim za kvalitetu u području vaga za ribolov.

Glavna karakteristika svih vaga je njihova maksimalna težina koju važu i svaki šaranaš mora procijeniti kakvu vagu treba po tom pitanju.
Pošto su hrvatske šaranske vode danas bogate kapitalnom ribom (riba preko 20 kg), optimalna vaga je vaga koja važe do 50 kg.

Neki od proizvođača vaga:

Reuben Heaton
DAM
Chub
Ron Thompson

Cro-carp.com portal koristi kolačiće(cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice cro-carp.com slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice cro-carp.com kliknite na gumb .